Η χώρα της μάσας και της αλητείας....Αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού...

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Πολλά χρόνια πριν διαβάζαμε άρθρα σαν τα παρακάτω....




"Αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού: Φως στην άκρη του τούνελ;20/7/2005 2:45 μμ


Φαίνεται ότι ο θόρυβος που έχει προκύψει με το επικείμενο Grand Prix της Κωνσταντινούπολης, αλλά και η επιτυχία της υπερειδικής του Ράλλυ Ακρόπολις αφύπνισαν την πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η αιφνίδια ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με την οποία το αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και επιχορηγείται με το ποσό των 500.000 ευρώ. Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου αναφέρει: 

«Μετά από παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Μπασιάκου εγκρίθηκε αρχικά από Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά και εν συνεχεία από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη το ποσό για την προκήρυξη μελέτης για τα υποστηρικτικά οδικά έργα προς το χώρο του αυτοκινητοδρομίου του Ορχομενού. Κατόπιν αυτού προχωρούν όλες οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες, εντός των εξαγγελθέντων χρονικών πλαισίων, προκειμένου να προχωρήσει το σημαντικό αυτό έργο». 

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η ΕΛΠΑ η οποία με Δελτίο Τύπου απάντησε στην παραπάνω εξαγγελία: 

«Την ικανοποίησή της για την απόφαση της Κυβέρνησης σύμφωνα με οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μελέτης για τα υποστηρικτικά οδικά έργα προς το χώρο του «Αυτοκινητοδρομίου Ορχομενού», εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΠΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και την απόφασή της για την προώθηση του έργου κατασκευής του αυτοκινητοδρομίου». 

Το ποσό σίγουρα είναι αρκετά μικρό σε σχέση με την συνολική δαπάνη που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί το έργο, ωστόσο αποτελεί μια καλή αρχή. Θα ήταν περίεργο εξάλλου να εγκρινόταν απευθείας το σύνολο των αναγκαίων χρημάτων, αφού σε έργα τέτοιου μεγέθους οι χρηματοδοτήσεις εγκρίνονται για κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Για να δούμε…"


Θαυμάστε που κατάντησε το παραπάνω θέμα μετά από 7 χρόνια απο το άρθρο...Φυσικά δεν θα μάθουμε ποτέ αν τα χρήματα για την μελέτη δαπανήθηκαν και αφού τώρα η έκταση επιστρέφεται ,αν εκπονήθηκε τι θα απογίνει αυτή η πανάκριβη μελέτη...











Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger